vrijdag 24 juni 2016

EJK kwalificatie toernooi, Nederlandse Junioren Jeugd Kampioenschappen (16-19 juni 2016)


Het eerste mooie bericht dat ik dit toernooi kreeg was het feit dat ik GESLAAGD ben!!! Ik heb mijn VWO-diploma in de pocket en zal volgend jaar Technische Wiskunde studeren aan de Technische Universiteit van Eindhoven!!


Donderdag:
Vandaag stonden de 100 vlinder en de 400 vrij op het programma! Een lekker inkom dagje. Op de 100 vlinder een lekker begin met 2 tienden pr in 57.5, wel had ik de finale afgemeld om uitgerust te zijn voor de 400 vrij 's avonds. Op deze 400 vrij had ik bijna 3 seconden pr en Nederlands Kampioen met deze tijd!



Vrijdag: 
Vandaag was een belangrijke dag! De 100 vrij & 200 wissel stonden op het programma, beide met kwalificatie kansen. Helaas 2 keer net naast het limiet gegrepen (3 tienden &  minder dan een seconde) maar wel 2e op de 100 vrij en Nederlands Kampioen op de 200 wissel!!

Zaterdag:
Een dagje herstel met alleen de 50 vrij op het programma! Een evenaring van mijn tijd leverde helaas net de 4e plaats op.

Zondag:
De 200 vrij! Met een pr binnen een halve seconde van het limiet af moest dit hem worden. Ook op deze afstand net de limiettijd gemist maar wel Nederlands Kampioen!




En het tweede mooie nieuws is het volgende, met 3 net gemiste limieten ging ik met een gemengd gevoel naar huis, maar thuis kreeg ik een mooi telefoontje van de bondscoach dat ik toch geselecteerd ben voor de Europesche Jeugd Kampioenschappen te Hongarije!!! Ik zal hier mogen starten op de 100 & 200 vrij en op de 4x100 wisselslag estafette met de heren en op enkele mixed estafettes!! Op naar Hongarije!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten